Van Hooligan tot Gangster tweedehands goede staat.

De bestseller van Carlton Leach, een van de hardste hooligans ooit. Een legende van de ICF van West Ham United.

Uitgeverij Just Publishers

De bestseller van Carlton Leach

€ 12,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

De autobiografie van een levende legende

In Van hooligan tot gangster - de vertaling van de Britse bestseller Rise of the Footsoldier - vertelt Carlton Leach zijn fascinerende en schokkende levensverhaal. Leach is een legendarische figuur in de Londense onderwereld.
Hoewel Carlton Leach opgroeit in een keurige familie in Oost Londen, treedt hij op jonge leeftijd toe tot de harde kern van de voetbalclub West Ham United, de Inter City Firm (ICF), Vanwege de zware reputatie die hij daar verwerft belandt hij in de wereld van de bodyguards. De stap naar de Engelse onderwereld is snel gemaakt. Alleen al het horen van Carlton Leach' naam doet zijn vijanden sidderen. Voor zijn vrienden toont hij zich loyaal en ruimhartig.
Er is weinig dat Carlton Leach in deze jaren niet ziet of meemaakt. Wanneer er onenigheid ontstaat, aarzelt hij niet een paar forse 'tikken' uit te delen. Doorgaans geldt: eerst slaan en dan pas praten. Zelf wordt Leach meerdere keren in elkaar geslagen, overhoop gestoken en neergeschoten. Er wordt zelfs een bijl in zijn schedel gehakt.
De brute moordaanslagen op zijn beste vriend en twee jongens van de Inter City Firm betekenen een keerpunt in Leach' leven. Hij zegt zijn gewelddadige levensstijl vaarwel en begint een nieuw leven.
'In mijn business was de keuze simpel: de bajes of het kerkhof ' - Carlton Leach
'Het lezen van Carlton Leach' autobiografie vol geweld, bendeoorlogen en bijna-doodervaringen doen je op het puntje van je stoel zitten van spanning'