Top Hooligans

In dit boek interviewt bestsellerauteur Cass Pennant top boys van verschillende voetbalfirms in Engeland, Schotland en Europa. Nu voor het eerst uitgebracht in het Nederlands. Als je geïnteresseerd bent in voetbal en de hooligancultuur, mag je dit boek niet missen!

Uitgeverij The Cockney Cloggy

Top Hooligans Cass Pennant

€ 21,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Ja, Cass interviewt in het boek een Ajacied, en die houdt zich niet in. Dat kan bij sommige lezers natuurlijk niet lekker vallen. Maar je hoeft het hoofdstuk niet te lezen en er zijn nog 26 andere. Dus laat je daardoor niet tegenhouden!

Dit was nieuw voor me, de ASC - de Aberdeen Soccer Casuals. Weet je, er was een tijd dat we dachten dat alles ten noorden van de Schotse grens tien jaar achterliep. Maar ik hoorde dat er in Schotland een scene van voetbalcasuals was. Dat was lang voordat ik het boek Soccer Casual van Jay Allen kocht. Ik hoorde dan over de Hibs, Aberdeen en Hearts, maar degene waar ik verhalen over bleef horen, waren de Aberdeen Casuals. En als je naar heel de geschiedenis kijkt, dan is het algemeen bekend dat de ASC de eerste casualfirm ten noorden van de grens was.

    Ik vloog naar Granite City in de wetenschap dat ik hun topmannen zou ontmoeten, inclusief Mr M, die ik wilde interviewen. Ik denk dat iedereen wel weet dat ze iets hebben met de firm van Tottenham. Het was dan ook inderdaad de leider van Tottenham Massive die me in contact bracht met de ASC. Hoe sterk de connectie is en hoe die is ontstaan, weet ik nog steeds niet.

    Ik kan me herinneren dat een paar seizoenen geleden een behoorlijke firm van West Ham met slechte bedoelingen richting Tottenham trok. Daar liepen ze 70 man van Aberdeen tegen het lijf die een beetje stoer probeerden te doen. "Wat

heb jij hier godverdomme mee te maken, Jock (slang voor Schot)?" , schreeuwde onze beruchte man. Ik weet niet zeker of we een antwoord kregen dat gepubliceerd kon worden, maar misschien verstonden we het accent niet goed. Maar daar zou ik nog achter komen. Ik kwam achter nog een paar dingen.

    De ontmoeting vond plaats in the Monkey House, een  moderne bar in Union Street en je kon ze niet missen. Een tafel vol casual geklede mannen in de verste hoek van de pub. Vanuit die hoek konden ze iedereen zien binnenkomen. Er werd meer bier besteld.

    Ze wezen me er al snel op dat ze niet blij waren met iets dat in het boek over de I.C.F. stond. "We zijn nooit samengegaan met United…dat doen wij niet. Hibs gaat met Man U, wij niet, Cass"