Robben, het bijzondere leven van een wereldster uit Bedum door Harry Walstra tweedehands goede staat

Uitgeverij Just Publishers

€ 12,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Het is 11 juli 2010, Soccer City in Johannesburg. De finale van het WK voetbal: Nederland-Spanje. In de 62ste minuut, bij een 0-0 stand, sprint Arjen Robben naar voren en schiet met links. Keeper Casillas redt met de grote teen van zijn rechtervoet. Die zomer groeit Arjen Robben uit Bedum (23 januari 1984) uit tot een wereldster.
Wat ging er allemaal vooraf aan die gemiste kans tijdens de WK-finale? Dat zijn fietstochten door weer en wind van Bedum naar Groningen, het debuut als zestienjarig toptalent in het eerste van FC Groningen en de latere triomfen bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. En natuurlijk de veelbesproken wissel tegen Tsjechië op het EK 2004. Het hoogtepunt Arjen Robbens voetbalcarrière is op 25 mei 2013. Dan scoort hij voor Bayern München het winnende doelpunt in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.
Dit alles is slechts een gedeelte van de indrukwekkende weg die de stervoetballer aflegt vanaf het trapveldje in Bedum. Zijn successen leveren hem de adoratie op van de fans, maar tegelijk heeft de pers soms felle kritiek op zijn gedrag. Arjen Robben legt tegelijkertijd een weg af die bezaaid is met blessures. De man van glas blijkt echter een man van staal die zich met enorm doorzettingsvermogen keer op keer terug vecht naar het allerhoogste niveau.
In Robben, het bijzondere leven van een wereldster uit Bedum is het allemaal terug te lezen. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de indrukwekkende carrière van een van Nederlands meest succesvolle internationals.
Harry Walstra (1965) schreef o.a. voor Elf, Voetbal Magazine en Tardelli. Eerder verschenen Nederlandse voetbalhistorie, de Jaren '70 en Vedette aan de zijlijn. Zijn biografie over voetbalicoon IJzeren Rinus Israel werd goed ontvangen.