Misdaadjournalist on the Road door Hendrik Jan Korterink, tweedehands zgan

Uitgeverij Just Publishers

€ 12,50

  • Uitverkocht

Na het succes van het eerste deel 'Misdaadjournalist', verschijnt nu 'Misdaadjournalist on the road'. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de duistere wereld van de misdaad.
Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink kent de wereld van moord en doodslag, drugsdeals, smokkel en oplichting door en door en beschikt over een groot netwerk. Al vele jaren volgt hij de rol van Nederlanders in het internationale criminele circuit.
Voor 'Misdaadjournalist on the road' selecteerde Hendrik Jan Korterink reportages van zijn vele buitenlandse reizen. In Tanger verdiepte hij zich in de handel en wandel van 'de Mocro-maffia': wat doen al die Nederlandse Marokkanen daar eigenlijk? In Cuba dook hij in het nachtleven om na te gaan hoe 'communistisch' de prostitutie hier in zijn en haar werk gaat. In Zuid-Afrika reconstrueerde hij de bizarre moord op een keurig Boerengezin, waarvan de wortels terugvoeren op de Hollandse tijd. In Thailand ontdekte hij waar de Haagse, Brabantse en Amsterdamse penoze van hun 'eerlijk verdiende' rust geniet. En hij zocht uit waarom Job Vonk daar een half jaar na de liquidatie van John Mieremet zelfmoord pleegde. Of niet? En hoe kwam het nou toch dat de mooie jonge Nederlandse Tessa in België betrokken raakte bij een moord, en een groot deel van haar leven in gevangenschap moet doorbrengen?
Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bij Just Publishers verschenen eerder o.a. de bestsellers 'Haagse penoze' en 'Cor' (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Beide boeken kregen uitstekende reacties. Korterinks website www.misdaadjournalist.nl met misdaadnieuws trekt dagelijks ruim tienduizend bezoekers.