Elitepauper

De debuutroman van Freek van Kraaikamp over een jongen die een dubbelleven leidt en naast zijn werk vooraan staat op de tribune.

Uitegever Prometheus

Elitepauper Freek van Kraaikamp

€ 21,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen
kaft boek elitepauper hooligans voetbal

 

Uit Elitepauper:

 

Schele zegt dat een goede rel je een grotere kick geeft dan sex. Alsof een vechtpartij geiler is dan het neuken van een lekker wijf. Persoonlijk vind ik dat nogal een stellige bewering. Het zijn ook vaak de lelijkerds in onze groep die het beweren, dus die hebben sowieso makkelijk praten.

 

Toch hebben ze wel gelijk. De bevrediging, na een goede vechtpartij, blijft je langer bij dan de high die volgt na een plat potje neuken. Ik ken jongens die maanden, of zelfs jaren, met de borst vooruit hebben gelopen over hun aandeel in een vechtpartij. Reputaties kunnen worden gemaakt en gebroken, binnen een paar seconden. Wat na de vechtpartij overblijft, blijft voor altijd staan. Je weet wie je bent, waar je in de groep staat en wie je vrienden zijn. Maar door het neuken van een wijf ben je slechts een streepje op de muur rijker.

 

Vanavond spelen we een van de laatste uitwedstrijden van het seizoen. En het was een prachtig seizoen, net zoals alle andere. Amper gewonnen, veel gelachen, een beetje geknokt en altijd dronken. De voetbalbond heeft dit potje zover mogelijk naar het einde van de competitie geschoven. Zo hebben we het hele seizoen iets gehad om naar uit te kijken...